آیا نخود در رژیم غذایی اهمیت دارد؟

حبوبات، از جمله نخود، به دلیل محتوای نشاسته، پروتئین و سایر مواد مغذی، از دیرباز جزء مهمی از رژیم غذایی انسان بوده اند.

اخیراً، مزایای سلامتی غیر از تغذیه مرتبط با مصرف نخود فرنگی منجمد نبض مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

تمرکز مقاله مروری حاضر، مزایای سلامتی نشان‌داده‌شده و بالقوه مرتبط با مصرف نخود، Pisum sativum L.، به‌ویژه نخود خشک لپه‌ای سبز و زرد است که به عنوان نخود صاف یا نخود مزرعه نیز شناخته می‌شود.

این فواید سلامتی عمدتاً از غلظت و خواص نشاسته، پروتئین، فیبر، ویتامین ها است.

مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی در نخود فرنگی سبز ناشی می شود.

فیبر پوسته دانه و دیواره سلولی لپه به عملکرد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و قابلیت هضم نشاسته را در نخود فرنگی کاهش می دهد.

نخود فرنگی

محتوای آمیلوز متوسط ​​نشاسته نخود نیز به کاهش شاخص گلیسمی آن و کاهش قابلیت هضم نشاسته کمک می کند.

پروتئین نخود، هنگامی که هیدرولیز می شود، ممکن است پپتیدهایی با فعالیت های زیستی، از جمله فعالیت مهارکننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین I و فعالیت آنتی اکسیدانی تولید کند.

نخود فرنگی حاوی انواع مواد شیمیایی گیاهی است نخود فرنگی پخته که زمانی تنها به عنوان عوامل ضد تغذیه تصور می شد.

محتویات ویتامین و مواد معدنی نخود فرنگی ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با کمبود، به‌ویژه بیماری‌های مربوط به کمبود Se یا فولات داشته باشد.

اینها شامل پلی فنول ها، به ویژه در انواع پوشش دانه های رنگی، که ممکن است دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطان باشند.

ساپونین هایی که ممکن است فعالیت هیپوکلسترولمی نخود فرنگی سرخ شده و ضد سرطانی از خود نشان دهند.

و الیگوساکاریدهای گالاکتوز که ممکن است اثرات پری بیوتیکی مفیدی در روده بزرگ داشته باشند، هستند.

  • منابع:
    1. Review of the health benefits of peas (Pisum sativum L.)
  • تبلیغات:
    1. آیا میدانستید دلیل راه رفتن پنگوئن ها بخاطر نخوردن کنسرو است؟
    2. استفاده از لوله پلی اتیلن برای ساخت کیکهای چند طبقه
    3. میز چتر داری که در آسمان شهر به پرواز درآمد!
    4. گل فروشی که سازنده دسته گل با سنجد بود

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.